Elektriku i dorës më i fuqishëm në botë

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Sa herë që sheh lajmet, ka raste të reja vrasjesh e vjedhjesh kudo nëpër botë. Amerikanët kanë vendosur t’u japin fund këtyre dhe të gjejnë një mënyrë më të mirë për të mbrojtur veten dhe familjen e tyre kundër kriminalitetit në rritje. Zgjidhja e tyre e fundit është një elektrik dore shumë i fuqishëm. Teknologjia e re, që deri tani është përdorur nga forcat e rendit për të verbuar dhe çorientuar keqbërësit, tani mund të përdoret edhe nga njerëzit e thjeshtë. Elektriku ushtarak G700 është aktualisht elektriku më popullor tek amerikanët, për shkak të dritës pulsuese që e lejon përdoruesin të dërgojë dritë verbuese drejt e në sytë e sulmuesit, duke e çorientuar atë krejtësisht.

Sa efikasë janë elektriket e dorës ushtarakë në realitet? Nëse ju kanë bërë ndonjëherë një fotografi natën me flesh, atëherë e dini se syve tuaj u duhen një-dy minuta që të më-

inës kuzh ii Kënd

sohen. Tani imagjinoni një flesh që është 100 herë më i fuqishëm dhe që pulson direkt në sytë tuaj. Ju nuk do të jeni të aftë të shihni asgjë dhe mund të humbisni edhe sensin e ekuilibrit. Këtë efekt merrni duke përdorur një elektrik të tillë, si G700. Pulsimi është krijuar për të dëmtuar sytë e sulmuesit, që ata të mos shohin atë që po bëjnë, në mënyrë që ju të largoheni me vrap, ose të fitoni përparësi mbi ta dhe t’i sulmoni. E vërteta është se shumica e njerëzve e nënvlerësojnë rëndësinë e një elektriku dore ushtarak. Nëse jeni duke ecur vetëm natën, ose duke i dhënë makinës dhe pësoni ndonjë defekt, apo thjesht doni një dritë më të fortë nëse jeni duke bërë kamping diku, elektrikët e dorës të fuqishëmmundt’jujapinnjëdorë. Për të mos përmendur rastin e ndonjë situate emergjence, ku me anë të këtij elektriku të fuqishëm mund të tërhiqni vëmendjen, pasi drita e tij mund të shihet mbi 3 kilometra larg.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.