Si ta ul barkun që më rri i fryrë?

Intervista - - PYETJE -

- Ju lutem më thoni ndonjë mënyrë se si ta bëj barkun e sheshtë, sepse në gjithë trupin jam e dobët, ama barku më rri i fryrë dhe s’e kuptoj se pse. Nuk e kemi as në gjen këtë. A ka ndonjë mënyrë se si, apo ndonjë ushtrim specifik që ndikon në heqjen e barkut, përveç ushtrimeve të tapetit?

Mario, instruktor: - Sigurisht që ka shumë metoda dhe mënyra se si të arrini të keni një bark të sheshtë. Duke qenë se ju jeni e dobët, fryrjen e barkut mund ta keni nga shkaqe të ndryshme, që mund të jetë ushqimi, qëndrimi dhe mënyra e të jetuarit. Së pari, fokusohuni te ngrënia e sallatave, sidomos asaj jeshile, e cila ndihmon shumë në uljen e barkut. E dyta, mbajeni gjithmonë trupin drejt, sepse nëse qëndroni të përkulur, vetvetiu krijoni bark, edhe nëse jeni shumë e dobet. Kur konsumoni ushqim, hani avash, ndry- të dini ju ta kapni rastin pa ju ikur nga duart.

Kushërira dhe ish-i dashuri i saj

she do t’ju fryhet barku. Kur hani shpejt, gëlltisni edhe ajër, gjë që ndikon shumë në fryrjen e barkut. Konsumoni ushqime që kanë në përbërjen e tyre baktere të mira sepse kjo do t’ju ndihmojë të keni tretje më të mirë të ushqimit dhe uljen e fryrjes. Bakteret e mira zakonisht i gjeni te kosi. Mirë do tw ishte që në mëngjes të hani tërshërë me kos, e cila është ideale për heqjen e barkut. Shmangni sa të mundni çamçakëzët dhe pijet me gaz të cilat sigurisht ndikojnë shumë në fryrjen e barkut dhe më keq akoma, në vënien e dhjamit në bark. Dhe së fundi, pini shumë ujë, të paktën 2 litra nw ditë në këtë periudhë. Ushtrimi më i mirë për heqjen e barkut është biçikleta të cilën mund ta ushtroni në natyrë ose në palestër. Po të zbatoni këto rregulla që ju thashë më sipër, do të shikoni menjëherë ndryshim pozitiv në fizikun tuaj. qëronte. Pastaj pashë në dhomën që e kisha mbyllur ishi-n e saj, por ai kishte dalë. Babai thoshte: “Paska marrë pushkën që kam pasur”. Unë isha e tmerruar se do të dëgjoja krisma dhe më doli gjumi. Përpara se të më dilte gjumi, shikoja dhe ca mure oborri të shembura. Ju lutem, ma shpjegoni këtë ëndërr se më ka ngelur në mendje. - Një ëndërr të tillë duket se e keni parë për shkak të ndonjë diskutimi rreth asaj ngjarjeje që ka ndodhur shumë vite më parë me kushërirën tuaj. Diçka është përfolur dhe diskutuar, kjo është një nga arsyet. Nëse nuk është kështu, atëherë ëndrra ka lidhje drejtpërsëdrejti me ju që e keni parë. Keni një lloj konflikti me veten, por edhe me personat që ju rrethojnë, por më shumë në jetën tuaj pri- vate. Duhet të keni kujdes, sepse pistoleta që keni parë përfaqëson persona që nuk janë pozitiv ndaj jush. Duhet të keni kujdes nga miqtë fallco dhe nga ambientet agresive sepse ju e keni në natyrë t’i dilni në mbrojtje çdokujt dhe jeni gati të sakrifikoni edhe veten, ama ky gjest nuk ia vlen të bëhet për çdokënd. Muret e rrëzuara tregojnë besimin tuaj të thyer dhe njëfarë vetizolimi. Ju duket sikur bota rreth jush është shembur, për arsye që vetëm ju i dini, ama ëndrra ju thërret të zgjoheni dhe të jetoni jetën tuaj pa pishmane apo pa e kthyer kokën pas. Jeta është tani, nuk është as ajo që iku e cila sigurisht ngelet histori, por as e nesërmja, sepse nuk e dimë asnjëri nga ne se çfarë sjell. Ndaj jetoni të tashmen dhe mendoni më shumë për veten tuaj. Përgatiti faqen: Valbona Vukulaj

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.