Kam infeksion në tiroide?

Intervista - - PYETJE -

likuar sepse nuk mjafton vetëm një ankesë subjektive siç është temperatura, për të konkluduar nëse keni apo jo infeksion të tiroides. Duke vazhduar më tej në të njëjtin plan, ju sqaroj se infeksionet e gjëndrës tiroide janë kryesisht me natyrë virale, bakteriale dhe me pak shkaktarë të tjerë infektivë. Përgjithësisht, këto infeksione vijnë pas një situate virale, për shembull 2-3 javë pas kalimit të gripit, shoqërohet me temperaturë të lartë e cila mund të jetë deri në 38 gradë siç thoni ju, por mund të jetë edhe më e lartë. Kemi edhe shqetësime të përgjithshme në të njëjtën kohë, por ankesa që nuk mungon te çdo i sëmurë është dhimbja. Dhimbja në të tilla raste është shumë e fortë, e padurueshme dhe mund të qetësohet vetëm me barna kundra dhimbjes. Shpesh, të sëmurët i referojnë këto dhimbje aq të bezdisshme sa nuk i lejon ata as të veshin rroba që mbulojnë pjesën e qafes, as të prekin me duart e tyre këtë pjesë të infektuar të qafës.

- Në rastet kur infeksionet janë më natyrë bakteriale, në gjëndrën tiroide vërehet enjtje, fryrje dhe skuqje e lëkurës. Duke u kthyer sërish te rasti juaj, mendoj se problemi ngatërrohet edhe me faktin që ju keni kaluar një infeksion të mushkërive. Por pyetja që shtroj unë në këtë rast është nëse me të vërtetë e keni kaluar këtë infeksion apo jo? A jeni shëruar plotësisht prej tij? Sqaroj më tej në këtë këndvështrim fenomenologjinë se jo rrallëherë, mjekimet për ftohje, plevite dhe infeksione të tjera të mushkërive nuk arrijnë njëqind për qind rezultat. Kjo ka të bëjë në radhë të parë me marrjen e Gastro-hepatologe: Qendrore Tirane Ortoped: Dr. Muharrem Ferhati Cel 0682232890 Reumatolog Dr. Fatos Hoxha, Poliklinika Qendrore Specialist HIV/AIDS/IST Dr Memo Boci Cel 069 22 97071 Psikopediatër: Selami Deraj, Poliklinika Qendrore Dr. psikiatër Valentina Qemalli (Asabella) Tel. 069 81 89990. Endokrinologe: Luftime Brukaj, Poliklinika Qendrore Infeksioniste Dr. Alma Hoxhaj PQ Tiranë Stomatologe, Anisa Nasto: Adresa: Stacioni i Trenit Rr. Karl Gega, Tiranë 0692392662. Bujar Pernaska, Dr. i Shkencave Mjekësore, - Poliklinika Qendrore Tirane.

Dr. Albana Duni, Dr. Valdete Malaj, Poliklinika

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.