Fjalëkryqi

Intervista - - ARGËTIM -

rit humo ii Kënd

Vajza po plotësonte një fjalëkryq. Në një moment, ngec dhe i thotë të atit:

- Cili është fundi i jetës? Është një fjalë me shtatë shkronja!

- Martesa – i përgjigjet babai.

Bjondet

- Pse bjondet nuk lahen me ujë të nxehtë?

- Sepse mjegullohet pasqyra! Pyetja - Pse mashkulli është i mençur vetëm gjatë seksit?

- Sepse vetëm atëherë është i lidhur drejtpërdrejt me burimin e inteligjencës.

Policët

Dy policë, bisedonin me njëri-tjetrin:

- E di çfarë më ka ndodhur mbrëmë, kur ikën dritat? Mbeta në ashensor!

- S’është asgjë ajo... – i thotë i dyti. – Unë kisha shkuar në një qendër tregtare dhe më ikën dritat kur isha në shkallët lëvizëse. Dy orë të tëra kam pritur aty!

Një politikan i njohur shqiptar, hipën në avion dhe thotë:

- Tani do të hedh 10.000 lekë dhe një shqiptar do të mbetet i kënaqur. Pas pak, thotë: - Tani do të hedh 50.000 lekë dhe do të mbeten të kënaqur 5 shqiptarë.

Në atë moment, ndërhyn një pasagjer:

- Pse nuk hidhesh ti, që të kënaqen të gjithë shqiptarët? - Doktor, jam sëmurë. - Nga se vuan? Rregullat e lojës Sudoku përbëhet nga 81 kuti të vogla, të cilat ndahen në nëntë rreshta dhe në nëntë kolona. Në disa nga këto kuti janë shkruar numra. Pjesa tjetër e kutive duhet të plotësohet nga lojtari, duke shfrytëzuar numrat nga 1-9, pa përsëritur asnjërin nga numrat brenda kolonës apo rreshtit. Loja komplikohet nga fakti se kuadrati me 81 kuti të vogla ndahet në nëntë kuadrate të tjera, të cilat përbëhen nga nëntë kuti. Brenda secilës kuti duhet të jenë numrat nga 1-9, pa asnjë përsëritje. Shuma e shifrave të çdo kolone, si dhe të çdo rreshti, duhet të dalë 45. Kjo lojë kërkon logjikë dhe durim.

Politikani

Dembeli

- As vetë s’e di, doktor. - Mirë, po të japim tre ditë pushim.

- Bravo doktor! Ma gjete sëmundjen!

Burri dhe gruaja

Gruaja: - I dashur, dua të të them diçka, por a më premton se nuk do t’i tregosh askujt?

Burri: - Patjetër, e dashur!

Gruaja: - Më duhen 3000 mijë euro.

Burri: - Mos e vrit trurin, e dashur. Zëre se s’të dëgjova!

Fshatari

Një fshatar shkon për herë të parë në qytet dhe hipën në një autobus dykatësh. Shoferi i thotë që të ngjitet në katin e dytë.

Fshatari shkon lart dhe menjëherë, zbret poshtë e i drejtohet shoferit:

- More ti, pse më thua të shkoj në katin e dytë? Që të bëj aksident? Atje nuk ka shofer!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.