5. Ljubljana, Slloveni

Intervista - - TURIZEM -

Kryeqyteti i Sllovenisë është me të vërtetë romantik dhe ndërsa të tjerët presin biletat për në Venecia, ju tregohuni origjinalë dhe drejtohuni tek ai. Ajo që themi se “ndjehet atmosfera e dashurisë” vërtetohet më së miri në Ljubljanë, me kafenetë e saj të hapura, këshjellën, rrugët historike dhe energjinë e saj rinore. Shpirti romantik i qytetit është në fakt lumi i saj, Ljubljanica, i cili përshkon qytetin nën urat piktoreske (kërkoni urën e dashurisë, me drynët e varur në hekurat e saj dhe çiftet e shumta që shëtisin në të), që ju nevojitet për fotografi romantike. Në lumë mund të bëni edhe shëtitje me barkë, sepse kështu do ta shihni qytetin nga një këndvështrim tjetër, por një vend i bukur e romantik është edhe sheshi qëndror me statujën e poetit Franc Presheren, një nga poetët me romantikë evropianë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.