Makina pa shofer e Google-it përplaset me një autobus

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

qenë përplasje nga pas. Nëse përcaktohet që fajtore ka qenë makina Google, kjo do të jetë hera e parë që një nga makinat e saj pa shofer ka shkaktuar një aksident, ndërkohë që po udhëtonte në mënyrë autonome. Google thotë se aksidenti ka ardhur nga e njëjta mënyrë ndërveprimi dhe keqkuptimi që ndodh edhe mes shoferëve njerëz çdo ditë. Kompania thotë se makinat e saj tani do ta “kuptojnë” më mirë se autobusët dhe automjetet e mëdha nuk lëshojnë pe si të voglat. Në fillim të shkurtit, shefat e transportit në Britaninë e Madhe rrëfyen se ishin në “diskutime aktive” me Goo- gle-in për testimin e makinave të tyre pa shofer në këtë vend.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.