I kam testikujt të pazhvilluar

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Doktor, jam një djalë 20 vjeç dhe në një kontroll rutinë më kanë thënë se i kam testikujt e pazhvilluar. A përbën ky një shqetësim për të ardhmen? Nëse po, ku ku mund të drejothem? Pres një përgjigje nga ana juaj. Faleminderit.

Dr. Evi Dani, seksolog-androlog: - I nderuar 20 vjeçar, testet e pazhvilluara janë një patologji serioze për një

- Jam 50 vjeçe. Prej dy javësh kisha një dhimbje të fortë në zonën e veshit e cila kohët e fundit më ka zbritur në pjesën e përparme të qafës. Dhimbja shoqërohet edhe me temperaturë, kryesisht paradite. Kur përdor paracetomol dhe oki, ndihem më mirë. Bëra një eko të gjëndrës tiroide dhe më thanë se mund të kem një infeksion të saj. A është sëmundje e rëndë? A lë pasoja në organizëm? Po përsa i përket mjekimit, çfarë duhet të marr?

Dr. Dashamir Gjergji endokrinolog-diabetolog: - E nderuar zonjë, me sa kuptova nga përshkrimi juaj, kemi të bëjmë me një paraqitje klasike të tiroiditit subakut ose infeksion viral të gjëndrës tiroide. Meqenëse tani është mashkull. Volumi i testit duhet të jetë 15 mililitra në normë dhe një ulje e volumit të testeve mund të ndodhë që në lindje ose mund të fitohet me kohën. Ulja e volumit të testeve mund të sjellë pasoja në aftësinë tuaj fekonduese, për prodhimin e spermatozoideve apo edhe

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.