Përgjigjet:

Intervista - - TEST -

1. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Nëse mamaja ju ka thënë të pini qumësht që të bëheni i fortë, ajo kishte të drejtë. Qumështi dhe nënproduktet e tij janë të pasura me kalcium, por edhe perimet, si sallata kineze, kale e brokoli dhe peshqit, si sardelja dhe salmoni. Nëse nuk merrni sasinë e duhur të kalciumit, rrezikoheni nga osteoporoza, një sëmundje që dobëson kockat.

2. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Kur bebja ndodhet në barkun e nënës, ajo ka nevojë për shumë kalcium që të krijojë kockat. Kjo është veçanërisht e rëndësishme gjatë tre muajt e fundit të shtatzanisë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.