20.

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Aplikimet. Nisur nga kjo, Facebook-u nxjerr më shumë të dhëna nga celularët dhe është pronar i dy prej aplikimeve më të njohura në botë. Në vitin 2012 ai bleu aplikimin për ndarjen e fotove, Instagram, për 1 miliardë $. Ky aplikim ka 400 milionë përdorues aktivë çdo muaj. Në vitin 2014, Facebook-u pagoi shumën prej 19 miliardë dollarësh për aplikimin e mesazheve WhatsApp. Vetëm ky aplikim ka 900 milionë përdorues çdo muaj. nga “Mr Bean” (64.3 milionë) dhe “Spongebob” (Sfungjeri Bob) me 54.4 milionë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.