9.

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Mikpritës i hakerave. Ndërkohë që shumë shoqëri të internetit i urrejnë hakerat, Facebook-u i mirëpret ata. Shoqëria në fakt inkurajon përdoruesit të kërkojnë për viruse në faqen e saj dhe i shpërblen ata me afro 500$ para të thata. Në vitin 2014, shoqëria u ka paguar shumën 1.3 milionë $ 321 zbuluesve të viruseve. Ata bile i kanë vënë emrin njërës prej ndërtesave të zyrave qendrore “The Hacker Company”. që hiqen më shpesh nga miqtë janë shokët e shkollës së mesme, të cilët postojnë në murin tonë gjëra të papërshtatshme, apo që bëhen të bezdisshëm.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.