Grupi muzikor “RINIA” Emocionin, s’mund ta ndash nga kënga

Intervista - - MUZIKE -

- Përshëndetje, grupi “Rinia”. Jeni po aq të rinj sa keni dhe emrin e grupit?

Grupi muzikor “Rinia”: - Po, mund të quhemi një grup i ri muzikantësh, i sapoformuar, kemi 3 vjet që kemi filluar të merremi me muzikë. Ndonëse punojmë në lokale apo në gëzime familjare, relativisht jemi ende të rinj, si vetë emri i grupit, por shpresojmë të gjejmë mbështetjen e duhur te publiku. Ne jemi 5 vetë, këngëtarë David Smajli dhe Orentina Daci, tastierë Anxhelo Frroku, klarinetë Shpëtim Daci dhe bateri, Xhuljan Nikehasani.

- Ju realizoni dhe këndoni këngë popullore, por edhe të lehta, sipas dëshirës së publikut që ju ndjek. A është e lehtë t’i bëni të gjitha zhanret?

- Është e vështirë të hasësh në muzikantë të mrekullueshëm

Orentina Daci

dhe të vërtetë. Ka muzikantë që i bëjnë shumë mirë këngët e lehta, ka nga ata që i realizojnë shumë mirë ato populloret. Kur bashkon të dyja, nuk diskutohet që ka vështirësi, por edhe rezultati është shumë i mirë.

- Me klipet, si i keni marrëdhëniet?

- Edhe pse nuk na mungon dëshira, ka disa elemente të tjera që na pengojnë për të realizuar një klip ashtu siç ne dëshirojmë. Ndoshta do vijë në kohën e duhur. Me punë dhe vullnet arrihet gjithçka.

- Ju mendoni se shumë klipe sjellin konsumimin e shpejtë të një këngëtari ose

- E vështirë është sa të duash

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.