Prill 2007: Identifikohen gjenet që shkaktojnë diabetin 2

Intervista - - SHENDET -

Ky zbulim ka ndihmuar shumë shkencëtarët që të kuptojnë faktorët e rrezikut që shkaktojnë diabetin. Që prej asaj kohe, studimet kanë zbuluar më shumë se 70 variante të gjenit që shtojnë rrezikun e diabetit me 30%. Shumë prej tyre ndikojnë në çlirimin e insulinës, hormonit që kontrollon nivelin e sheqerit në gjak.

Një revistë shkencore shkroi se një burrë që ishte paralizuar poshtë gjoksit gjatë një aksidenti, qe i aftë të qëndronte në këmbë, të lëvizte këmbët dhe të bënte disa hapa në tapetin rretullues, kur sh-

Ju qe keni strese, ankth, fiksime, brenga, nervozizem, dhimbje koke, fobi, depresion, frikera obsesive, pagjumesi, anoreksi, xhelozi, probleme droge, impotence, probleme martesore, mospershtatje seksuale, çdo lloj neuroze, nevoje per renien ne peshe, drejtohuni te Psikolog, Dr. Jashar Demiri, çdo ditë. Bashkepunojme edhe me psikiatër Prof. Totozani. Takimi te hyrja kryesore e Stadiumit Selman Stermasi (ish-Dinamo), tek nisja e autobusëve për Athinë. Merrni ne Cel. 0692255562 per të fiksuar takimin.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.