7.

Intervista - - TEST -

Cila nga masat e mëposhtme mund të ndihmojë në parandalimin e infeksionit mykotik? a. Veshja e të brendshmeve prej pambuku. b. Evitimi i larjes në vaskë dhe i banjave me ujë shumë të nxehtë.

c. Evitimi i produkteve të higjienës me aromë ( spërkatës, peceta higjienike, tampone).

d. Të gjitha më sipër.

Nëse keni një infeksion vaginal myku, ka gjasa të keni kruarje në zonën vaginale. Simptoma të tjera përfshijnë ndjesinë e djegies, dhimbjet gjatë marrëdhënieve seksuale dhe/ ose gjatë urinimit, si edhe sekrecione të trasha, të bardha vaginale.

2. Përgjigjja e saktë është d-ja.

Shumica e grave do të kenë të paktën një infeksion myku vaginal me simptoma në një moment të jetës së tyre dhe gati gjysma do të kenë dy ose më shumë të tilla.

3. Përgjigjja e saktë është b-ja.

Infeksioni mykotik shkaktohet nga kërpudhat, sidomos nga shumimi i kërpudhave të llojit candida albicans. Ky lloj myku gjendet normalisht në vaginë, si edhe në gojë, në aparatin tretës dhe në lëkurë, por ai mund të shumohet në disa kushte të caktuara.

4. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Një infeksion mykotik nuk konsiderohet sëmundje e transmetueshme seksualisht, por ekzistojnë mundësitë ( afro 15%) që burrat të kenë simptomat ( kruarje në penis), pasi kanë bërë seks të pambrojtur me një grua të infektuar. Burrat e pabërë synet rrezikojnë më shumë.

5. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Nëse ju dyshoni se keni infeksion mykotik, por nuk jeni të sigurta, duhet të shkoni te gjinekologu. Simptomat

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.