Striptizmi legjitimohet dhe racizmi, ende tabu në Ballkan

Intervista - - POSTA -

Flitet per qytetari, por ka ende fishkëllima... Ka performanca fasadash, por jo brendi mendimi... Ka raporte fiktive, por jo konkretizime reale... Ka histori ne kohë, por s’ka aktualitet vleror... Ka klasë udhëheqësie, por s’ka elitë që ndërton... Flitet për kushtetutë, por nuk ka zbatueshmëri... Ka institucione, por nuk ka shërbime... Ka terminologji, por nuk ka botëkuptim... Ka resurse, por nuk ka zhvillim... Ka nepotizëm, por nuk ka demokraci... Flitet per evropianizim, por nuk ka INTEGRIM... Flitet per emancipim, por ka ende paragjykime... Flitet per ura, por ngrihen ende mure... Ka tradita, por nuk ka bashkëpunim... Flitet per kulturë, por nuk ka produkt... Flitet per bashkëjetesë, por ka ende diskriminim... Ka programe, por nuk ka meritokraci... Ka pushtet, por nuk ka shpërndarje... Ka një flamur, por ka ende target grupe... Ka shqiptari, por ka ende ndasi komunitetesh... Flitet per komb, por nuk ka qelizë... Ka njerëz, por nuk ka sy... Flitet për konsesus, por ka ende demagogji... Ka pluralizëm, por nuk ka model... Ka gjuhë televizive, por ka ende anakronizëm... Ka zë publik, por ka ende politizime... Ka misione, por nuk ka vizione... Ka te fortë qe merren ende me te dobëtin... Ka ëndrra, por nuk ka inspirim... Ka komercializem, por nuk ka talente... Legjitimojmë striptizmin, por ka ende racizëm... Ka analiza, por të mbyt ende formaliteti... Flasim për progres, por mbjellim regres... Flitet per inteligjencë, por ka ende patologjira... Flitet per sy evropian, por ka ende këneta-provinciale... Ka LIRI ne letër, por ka ende bunkerizime mendësie... Vrapojmë drejt BE-së, por me kokën nga komunizmi... Flasim per një trup dhe vrasim ende gjymtyrët...

Përshëndes Blerinën Fushë Krujë, Nikollen Laç, Teuten, Marsiden, Lalkën Korçë. Nga Dora, Vlorë. Përshëndes burrin tim, sepse me të më lidh një histori e bukur. Para dy vitesh isha shumë e lumtur me djalin më të mirë në botë (ashtu më dukej të paktën). Pas 5 muajsh e njoftova që pres një fëmijë dhe ai u ftoh dhe më tha nuk të pranoj me fëmijen në bark. Ishte hera e parë që më lëndonte dhe atëherë e lashë e nuk i fola më kurrë. Fëmijën e mbajta dhe sot jetoj e lumtur me burrin dhe djalin që kam me një tjetër, para dy vitesh. Është njeriu më i jashtëzakonshëm që mund të takoja. Më pranoi siç jam dhe e do fëmijen si me qenë fëmija i tij. Ndaj nuk duhet të reshtni së besuari në dashuri. Të dua shumë. X.

Përshëndes mamin e Alkapones së vogël që e dua shumë dhe e kam shumë xhan. Nga Xhelozja e Lalit

Ti je ylli im, ti je shpirti im, ti je zemra ime, ti je jeta ime, ti je dashuria ime, që i jep kuptim jetës sime. Ti je personi më i afërt dhe më i veçanti që unë adhuroj pafund. Të dashuroj pa masë, çdo ditë dhe më shumë. Të përshëndes, i dashur. Nga Xhelozja e Nardit

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.