Çfarë di për kockat?

Intervista - - TEST -

pini një pije që është e mirë për kockat, zgjidhni qumështin, ose një pije me kalcium të shtuar, si lëngu i portokalles me kalcium.

7. Përgjigjja e saktë është b-ja.

Të gjitha kockat e trupit tonë janë të lidhura me njëra-tjetrën, me përjashtim të njërës, një kocke në formë U-ja që ndodhet në bazë të gjuhës. Kjo është kocka e vetme që nuk lidhet me asnjë tjetër.

8. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Dihet tashmë se cigaret dëmtojnë mëlçinë, zemrën dhe shëndetin tuaj në përgjithësi. Por duhani është i keq edhe për kockat. Nikotina dhe substancat e tjera kimike vështirësojnë thithjen e kalciumit nga trupi, bile ulin edhe nivelin e vitaminës D.

9. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Shumica e gishtave të këmbës kanë tri kocka të vogla, por gishti i madh ka vetëm dy. Ne gjithashtu kemi nga tri kocka në gishtat e duarve, ndërsa në gishtin e madh, vetëm dy.

10. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Kocka më e vogël e trupit tonë është një kockë e vogël pas daulles së veshit. Ajo quhet yzengji dhe është vetëm 2.5-3.3 mm e gjatë. Kjo nuk është më e gjatë se një mizë frutash. Kocka më e gjatë dhe e fortë e trupit është femuri, që shkon nga legeni në gju.

11. Përgjigjja e saktë është c-ja.

Kockat e trupit tonë kanë fortësinë e granitit. Kështu, një kockë me madhësinë e një kutije shkrepëseje mund të mbajë një peshë prej 9 tonësh, që është 4 herë më shumë sesa betoni.

12. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Është e vërtetë se më shumë se gjysma e kockave të trupit tonë ndodhen në duar dhe në këmbë.

13. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Ne dhe gjirafat kemi të njëjtën numër kockash në qafë, ose vertebrash. Ky numër është 7.

14. Përgjigjja e saktë është c-ja.

Kockat përbëjnë afro 14% të peshës sonë trupore, por ky numër është mesatar; te disa njerëz përbëjnë më shumë, te disa, më pak.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.