8. 9.

Intervista - - TEST -

a. E vërtetë

Gishti i madh i këmbës ka më pak kocka sesa gishtat e tjerë: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

1. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Kur lindim, ne kemi afro 300 kocka, ndërsa kur rritemi, kemi vetëm 206. Arsyeja është se gjatë rritjes, disa nga kockat bashkohen. Disa kocka te bebet janë të përbëra nga një ind i butë dhe elastik, i quajtur kërc, që ngadalë zëvendësohet nga një kockë e fortë, kur bebeja rritet.

2. Përgjigjja e saktë është c-ja.

Në fakt, emri ju gënjen, sepse “kocka qesharake” nuk është fare kockë, por nervi që kalon nëpër bërryl dhe që ju shkakton një si zënie korenti kur godisni bërrylin. Ky nerv niset nga krahu sipër dhe shkon deri në gishin e vogël të dorës, duke kaluar nëpër bërryl. Emri vjen nga një lojë fjalësh.

3. Përgjigjja e saktë është c-ja.

Kockat në përgjithësi e ndërpresin rritjen e tyre kur ne jemi të rinj, por ato vazhdojnë të ndryshojnë. Me kalimin e moshës, ato humbasin densitetin e tyre, hollohen dhe mund të thyhen më lehtë. Ju mund të ndihmoni për t’i

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.