Përgjigjet

Intervista - - TEST -

mbajtur të shëndetshme duke konsumuar ushqime me kalcium dhe vitaminë D, si edhe duke bërë ushtrime që i forcojnë.

4. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Kockat kanë punë të ndryshme. Ato i japin strukturën trupit tonë dhe na lejojnë të lëvizim. Ato mbrojnë organet tona nga dëmtimi (kafka mbron trurin dhe brinjët mbrojnë zemrën, mushkëritë dhe mëlçinë). Kockat gjithashtu prodhojnë qeliza të kuqe gjaku, të cilat çojnë nëpër organe oksigjenin e proteinat dhe rruaza të bardha, të cilat na ndihmojnë të luftojmë kundër infeksioneve.

5. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Kocka e klavikulës është ajo që thyhet më shpesh. Ajo mund të thyhet nëse ju rrëzoheni dhe bini mbi dorë, apo krah dhe sup. Të zakonshme janë edhe thyerjet e duarve dhe të krahëve, sepse i përdorim shpesh kur biem dhe mundohemi të pengojmë rënien.

6. Përgjigjja e saktë është b-ja.

Ky është një mit. Gazi karbonik i pijeve freskuese nuk dëmton kockat, por kjo nuk do të thotë se pirja e tyre të bën mirë. Disa studime kanë treguar se kafeina dhe fosfori në koka-kola mund t’i dobësojë ato. Nëse doni të

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.