Përdor laksativë për t’u dobësuar. Është e shëndetshme?

Intervista - - REKLAMA -

- Instruktor, kam një pyetje. Për t’u dobësuar, unë kam filluar të përdor laksativë, sepse më kanë thënë që nuk janë të dëmshëm. Kisha probleme me tretjen dhe patologia, mjekja e familjes, ma miratoi si kurë. Po ju si mendoni, a është përdorimi i laksativëve një metodë e mirë për t’u dobësuar? Jam 37 vjeçe.

Mario, instruktor: - E nderuar 37 vjeçare, kjo çështje i përket më shumë fushës mjekësore, sesa fushës sime, megjithatë, po ju them se përdorimi i gjatë i laksativëve sjell efekte anësore të pakëndshme. Ata që kanë përdorur për një kohë të gjatë laksativë, kanë krijuar varësi ndaj tyre, pra, nuk kanë arritur të kenë jashtëqitje normale pa ndihmën e tyre. Pra, siç e shikoni, procesi i jashtëqitjes dëmtohet shumë dhe kjo është një pasojë shumë e rëndë.

- Ndërsa përsa i përket të dobësuarit, mund t’ju them se laksativët zbrazin zorrën e trashë dhe kjo ka pak ndikim në humbjen e peshës. Pra, ata nuk ndihmojnë që të shkrihen dhjamrat sepse në momentin kur laksativët fillojnë punën e tyre, ush- realizohet një dëshirë e juaja. Nëse do të ishte sezoni i bërjes së rrushit tani dhe ju do ta konsumonit atë jashtë ambientit të kishës, ëndrra do të kishte lidhje me një hidhërim, por në rastin konkret, paraqet gëzim dhe paqe shpirtërore. qimet dhe kaloritë që konsumoni janë thithur nga zorra e hollë. Veç kësaj, duke përdorur laksativë, ju humbisni lëngjet e trupit, do të ndiheni shumë të dobët fizikisht e do t’ju bjerë shumë imuniteti. Duke humbur lëngje, do të filloni të konsumoni më shumë ujë seç duhet dhe kjo do t’ju bëjë të ndiheni më të fryrë seç ishit. Pra, unë jam totalisht kundra laksativëve. Unë s’e kuptoj se pse duhet të merrni laksativë apo pilula për dobësim. Merruni me palestër apo me vrap. Ata që duan, e gjejnë gjithmonë kohën për një orë në ditë stërvitje. Më mirë të bini në peshë në mënyrë të shëndetshme dhe avash sesa të përdorni metoda të tilla. Pastaj, duhet të dini një gjë: Sekreti për të patur një fizik të mirë dhe për ata që duan të dobësohen është i gjithi tek ushqimi. Nëse ju kontrolloni çfarë konsumoni dhe hani në oraret e duhura, do të bini në peshë. Mjafton të llogarisni kaloritë që merrni. Nuk po themi të vdisni urie, po t’i hani të gjitha nga pak dhe të ulni sasinë e sheqerit në maksimum, të ëmbëlsirave dhe brumrave apo bulmetit. Mjafton kaq dhe të merreni me ushtrime kardio si fillim për dobësim. plogështinë që ju ka pushtuar që t’ju bëjë të vetën tërësisht. Motrat janë një shenjë që tregon se juve nuk ju mungon mbështetja, mjafton ta kërkoni atë. sepse kuptova që isha përsëri në gjumë e fillova të bërtisja. Kjo më ka ndodhur disa herë. Ju lutem, më thoni, çfarë kuptimi ka? - Përsëritja e ëndrrave brenda natës tregon në fakt çështje dhe probleme që i keni lënë të pazgjidhura. Pra, jeni në një situatë për të cilën nuk keni gjetur akoma zgjidhje dhe për më tepër i mbani përbrenda emocionet dhe ndjesitë që keni. Jeni të shqetësuar dhe keni shumë frikë. Nëna që ju këshillon të mos u besoni ëndrrave, ju vjen në formë këshille, për t’ju thënë se ka ardhur koha të bëni një kthesë të madhe në jetën tuaj, duke marrë parasysh se i ftohti paraqet vështirësi dhe sprova të hidhura nga të cilat keni nevojë të dilni. Shkuarja në kuzhinë paraqet nevojën tuaj për ngrohtësi, mbështetje dhe ndryshim rrënjësor të jetës që bëni. Atëherë, përse të mos e bëni realitet këtë gjë? Më parë këshillohuni me nënën tuaj dhe kërkojini ndihmë. Është e sigurt që nuk do t’ju mungojë as ndihma e saj, por as dashuria e pafund që vetëm një nënë di ta dhurojë. Përgatiti faqen: Valbona Vukulaj

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.