5. Ananas: 16 000$ një copë

Intervista - - KUZHINE -

1. Pulat Ayam Cemani: 2500$ një pulë

Këto pula indoneziane, që njihen për bukurinë e tyre, janë një racë e rrallë pulash ekzotike, që është e vështirë t’i gjesh. Ato janë krejtësisht të zeza, që nga puplat e deri tek organet dhe mishi i tyre.

2. Toni pendëblu: 7000$ një kilogram

Toni pendëblu, që është i njohur për mishin e tij të butë, rozë në të kuq, përdoret për të bërë sushi dhe sashimi. Rekordin e shtrenjtësisë e theu para dy vjetësh, megjithëse ekologjistët rregullisht paralajmërojnë se ky peshk bën pjesë në speciet në rrezik.

3. Kafja Kopi Luwak: 100-600$ gjysmë kilogrami

Ajo është kafja më e shtrenjtë në botë. Quhet edhe kafja e zibetës (lloj rrëqebulli), sepse gjendet në jashtëqitjen e kësaj kafshe. Metoda e prodhimit të kafes ka ngjallur debate, për shkak të kushteve mizore në të cilat mbahen këto kafshë.

4. Çokollata To’ak: 260$ për 28 gramë

Një ish-bankier amerikan që jeton në Ekuador, krijoi çokollatën To’ak, e cila është 81% kakao e pastër. Ai shpreson se shija e

Bëhet fjalë për ananasë që rriten në serra që ngrohen me pleh, në Britaninë e Madhe, sipas një teknike nga epoka viktoriane dhe që duan vite të piqen. Kopshtet e Humbura të Heliganit, ku rriten këta ananasë, nuk i shesin ato, por i ndajnë brenda stafit.

6. Filiza lupolo: 1200$ kilogrami

Kjo bimë e egër ngjan me asparagun dhe shpesh është quajtur perimja më e shtrenjtë në botë. Ajo

Kjo patate rritet vetëm në ishullin Nuarmutje në bregun perëndimor të Francës, prodhohet në sasi të vogla dhe mblidhet me dorë vetëm një herë në vit. Sivjet, patatja do të mbillet edhe në kopshtet e Versajës. Megjithëse trufat e bardha në Itali zakonisht kushtojnë 600$ një

Ky lloj bifteku përshkohet nga damarë dhjami, por ka një nivel të ulët kolesteroli dhe është i butë. Nëse nuk jua mban xhepi ta konsumoni, atëherë mund ta zëvendësoni me biftekun amerikan Ribeye, që kushton shumë më pak dhe që ka pak a shumë të njëjtat karakteristika.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.