8. Shafrani: 4000$-20000$ një kilogram

Intervista - - KUZHINE -

mbin vetëm një herë në pranverë dhe zhduket aq shpejt, sa është e vështirë ta gjesh në natyrë, prandaj është shumë e rrallë.

7. Patatja Bonotë: 600$ një kilogram

Fijet e shafranit vijnë nga thekët e lules crocus, e cila është e vështirë për t’u kultivuar. Çdo lule lulëzon vetëm një javë në vit dhe prodhon afro 3 thekë, të cilat duhen mbledhur me dorë dhe nga kjo vjen edhe çmimi i lartë.

9. Trufa e bardhë: nga 600$- 46000$ kilogrami 10. Pjepri japonez Yubari: 7500$ një pjepër

Dy pjepra japonezë të racës me lëkurë të ashpër u shitën 15 739$ në Japoni, para dy vjetësh, në ditën e parë të sezonit të tyre. Pjeprat, që konsiderohen një lloj simboli në Japoni, shpesh jepen si dhuratë.

11. Bifteku japonez: 600$-2600$ një kilogram

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.