Burrat bëhen xhelozë për tradhtinë seksuale, gratë, për atë emocionale

Intervista - - INTIMITET -

Burrat dhe gratë mendojnë për tradhtinë në mënyra të ndryshme, me ndjesi xhelozie më të forta për burrat kur përfshihet edhe seksi dhe më të forta për gratë, kur futet në mes tradhtia emocionale.

Këto janë rezultatet e nxjerra nga një studim i kryer nga Universiteti Norvegjez i Shkencës dhe i Teknologjisë, i cili ka studiuar mënyrën se si u përgjigjen burrat dhe gratë tipeve të ndryshme të tradhtisë. Të dhënat janë interesante, pasi subjektet e marra në studim janë nga Norvegjia, ku barazia e sekseve është më e lartë se mesatarja botërore. Këtë e tregon edhe fakti se baballarët dhe nënat i ndajnë në mënyrë të barabartë punët e shtëpisë dhe kujdesin e fëmijëve.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.