16.

Intervista - - TURIZEM -

Ekziston edhe sot njëra nga shtëpitë ku ka banuar Çarls Dikensi. Ajo gjendet në numrin 48 të rrugës Dauti (Doughty) dhe është kthyer në muze.

Shardi, ndërtesa më e lartë e Londrës, zotëron 44 ashensorë dhe 95% e materialeve prej të cilave është ndërtuar, janë të ricikluara.

Shkrimtari i njohur i “Piter Panit”, J M Barri, ia la të drejtat e autorit të veprës së tij spitalit pediatrik, Grejt Ormond Strit, më 1929. Spitali ka të drejtat e autorit për Anglinë përjetësisht, për Amerikën, deri më 2023 dhe për Spanjën, deri më 2017. Në vende të tjera, nuk ka kushte për të drejtat e autorit.

Londra ishte qyteti i parë në botë, popullsia e të cilit arriti numrin 1 milion banorë në vitin 1811. Qëndroi qyteti më i madh në botë deri më 1957, kur skeptrin e mori Tokioja.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.