1.

Intervista - - TURIZEM -

Stacioni i njohur i trenit, St. Pancras, zotëron barin me gjatësi më të madhe në Evropë (98 metra), ku mund të shijoni pijen tuaj para se të merrni trenin Eurostar për të shkuar në kontinentin e vjetër.

Sipas të dhënave të Bankës Botërore në vitin 2011, nëse Londra do të ishte një shtet, do të zinte vendin e 28-të në botë për nga GDP-ja (produkti i brendshëm bruto), më të lartë se ai i Afrikës së Jugut, Suedisë, Malajzisë dhe Belgjikës.

Karl Marksi e shkroi veprën e tij të njohur “Kapitali”, në sallën e leximit të Bibliotekës Britanike.

Në Zjarrin e Madh që dogji Londrën, në vitin 1666, u regjistruan zyrtarisht vetëm 6 të vdekur.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.