12.

Intervista - - TURIZEM -

Pema gjigande e Krishtlindjes, që stoliset çdo vit në sheshin Trafalgar, është dhuratë e shtetit norvegjez, si shenjë mirënjohjeje për ndihmën e Britanisë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Në mesjetë, meqë shumica e britanikëve ishin analfabetë, pabet i merrnin emrat nga njerëzit e njohur si “Duka i Jorkut”, apo kafshët si “Lepuri i Bardhë”. Kjo, sepse mund të njiheshin nga figurat dhe jo nga shkronjat.

Varri i poetit të madh britanik, Edmund Spenser, i cili gjendet në Abacinë e Uestminsterit, thuhet se përmban vepra të pabotuara të shumë poetëve dhe shkrimtarëve të

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.