Përgjigje yetjeër seksin…

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Kam probleme me të fejuarin. Ai do që të kryej marrëdhënie anale dhe mua kjo gjë s’më pëlqen. Si të veproj, doktor?

- Këtë gjë duhet ta zgjidhni vetë ju, në mes të çiftit. Çdo çift e ndërton sipas dëshirës jetën e vet seksuale. Unë jam kundra imponimit të të fejuarit tuaj; ai nuk duhet t’jua imponojë diçka që ju nuk e dëshironi. Nëse ai ju do me të vërtetë, nuk ka pse të ndihet keq nga refuzimi juaj. Ju mund t’i thoni që nuk ndjeni kënaqësi në këtë lloj marrëdhënieje dhe atij duhet t’i mjaftojë kjo, për të mos ju imponuar. Për më tepër, kjo është marrëdhënia më e rrezikshme, që do një higjienë shumë të madhe dhe kujdes shumë të madh gjithashtu, ndryshe rrezikoni të infektoheni e të merrni ndonjë sëmundje, pasi është zonë shumë delikate.

- Kam probleme me ereksionin dhe më kanë thënë të marr viagra. A është e rrezikshme marrja e këtyre kokrrave?

- Viagra është e fundit që merret, pasi të keni bërë një sërë analizash, apo të keni kontaktuar drejtpërsëdrejti me andrologun, për të ditur çfarë e shkakton problemin që keni me ereksionin. Duhet ditur shkalla e problemit, mosha juaj dhe a mer- siç thotë populli, pas lotëve, sytë shohin më mirë. Nëse brenda jush zhduken inati i tepruar, dëshirat e tepruara dhe urrejtja, nëse i ndihmoni të tjerët, burimi i vuajtjes sikur “përthahet” dhe vendin e saj e pason një lumturi altruiste e cila duket sikur “rrjedh” spontanisht, por që nuk është më nën mëshirën e emocioneve negative. Ndonjëherë, ju të pasurit trembeni shumë nga sëmundjet sepse më shumë sesa shëndeti apo jeta, ju dhimbset pasuria! Pra, vrisni mendjen se rni ilaçe për ndonjë sëmundje tjetër, gjë që shpesh ndikon në uljen e ereksionit etj. Pasi të jenë ekzaminuar e të jenë ezauruar gjitha këto rrugë pa rezultat, atëherë arrihet te viagra. Viagra, gjithashtu, jepet me rekomandimin e mjekut specialist, nuk mund ta marrësh vetë.

- A mund të bëj seks me një vajzë 14 vjeçe, që është e dashura ime? Unë jam 18 vjeç. Faleminderit.

- Më vjen mirë që pyesni për këtë gjë, sepse janë të rrallë mosha juaj që pyesin, por kalojnë direkt në marrëdhënie, pa marrë asnjë informacion. Në radhë të parë, duhet të keni parasysh se marrëdhëniet me një të mitur, siç është e dashura juaj, janë të ndaluara ligjërisht. Këtë jua them si informacion shtesë, por meqenëse ju më pyesi si mjek, po ju jap një përgjigje mjekësore.

Për mendimin tim, e dashura juaj është e vogël në moshë për të filluar marrëdhëniet seksuale, sado që dimë shumë raste si në të kaluarën, ashtu edhe në ditët e sotme që ka vajza që në këtë moshë janë bërë edhe nëna. Mua si mjek më duket një moshë e papjekur për femrat për të filluar jetën seksuale. Asaj i duhet përveçse pjekuri fizike, edhe pjekuri psikologjike, ndaj unë do t’ju thoja që është mirë të prisni sa të rritet dhe ca. kujt do t’ia lini investimin ose paratë. Fakti që kur ua thashë biznesmenmëve, ata qeshën, e “vërtetoi” pak edhe këtë...

Në fakt, jo të gjitha sëmundjet shërohen me para, dhe sipas librave fetarë, ekziston një mënyrë për të mos u mposhtur nga dëshpërimi i ndonjë sëmundjeje, duke i thënë vetes: “Le të më pastrojë kjo sëmundje nga veprat e mia të kaluara apo të dëmshme”. Edhe dhimbja apo vuajtja mund të konsiderohen të dobishme!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.