Majmuni dhe luani

Intervista - - ARGËTIM -

Një majmun sillet vërdallë nëpër pyll në kërkim të një partnereje. Më në fund, dallon në errësirë një të tillë dhe i hidhet sipër. Dëgjohet një ulërimë dhe majmuni e kupton se në fakt nuk ka qenë një majmune, por një luan dhe ia mbath me të katra. Në një moment, pasi ishte larguar ca, majmuni arrin në një kamp eksploruesish dhe, vë një Rregullat e lojës Sudoku përbëhet nga 81 kuti të vogla, të cilat ndahen në nëntë rreshta dhe në nëntë kolona. Në disa nga këto kuti janë shkruar numra. Pjesa tjetër e kutive duhet të plotësohet nga lojtari, duke shfrytëzuar numrat nga 1-9, pa përsëritur asnjërin nga numrat brenda kolonës apo rreshtit. Loja komplikohet nga fakti se kuadrati me 81 kuti të vogla ndahet në nëntë kuadrate të tjera, të cilat përbëhen nga nëntë kuti. Brenda secilës kuti duhet të jenë numrat nga 1-9, pa asnjë përsëritje. Shuma e shifrave të çdo kolone, si dhe të çdo rreshti, duhet të dalë 45. Kjo lojë kërkon logjikë dhe durim.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.