A e dobëson barkun qesja plastike gjatë stërvitjes?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Kam një pyetje në lidhje me brezat dhe qeset plastike që vëmë rreth barkut gjatë stërvitjes. Si mendoni ju, a kanë rezultat të mirë këta aksesorë, sepse shoh që shumë vajza i vënë në palestër? Më kanë thënë që ndihmojnë shumë në shkrirjen e dhjamit rreth barkut. Unë e kam vënë një herë, por më zihej fryja dhe nuk e mbaja dot. Ju, çfarë na sugjeroni? Theksoj se unë kam shumë bark, ndaj doja të dija që, nëse është vërtet e dobishme, atëherë po filloj ta përdor nga pak.

Mario, instruktor: - Pyetja juaj është shumë më vend dhe ma bëjnë shpesh edhe në palestrën ku unë punoj. Edhe ne që punojmë si instruktorë, kemi mendime të ndryshme në lidhje me këtë çështje. Shumë prej tyre i sugjerojnë aksesorë të tillë në palestër, siç ka edhe të tjerë që nuk i sugjerojnë. Sipas një studimi të fundit, përdorimi i aksesorëve të tillë nuk është pozitiv. Është e vërtetë që gjatë ushtrimit, këta aksesorë, si brezi, qesja plastike ndoshta, apo mbështjellëset e kupave të gjurit mund t’ju ndihmojnë dhe ju japin shumë mbështetje për të përballuar sforcimet, por kjo ama për momentin sepse në të ardhmen mund t’i dëmtojë këto pjesë të trupit që ju keni mbështjellë. Kjo për arsye sepse gjatë kohës që barku juaj për shembull është i mbështjellë, nuk ju zhvillohen muskujt siç duhet. Ju nuk do të arrini të kuptoni nëse po punoni në muskulin që dëshironi apo jo, sepse mbështjellësja nuk ju lejon ta ndjeni një gjë të tillë. Ndërsa nëse jeni në gjendje të lirë, do ta ndieni nëse jeni merrja”, i thashë. Pastaj pashë sikur po bëhej dasmë. Pres një shpjegim ju lutem. Faleminderit. - Një ëndërr e tillë tregon që ju keni dëshirë të keni një lidhje serioze, të krijoni familje. Pjesëmarrja në dasëm tregon që do të keni një kërkesë për qëllime serioze, ndaj shikojeni me përparësi. Kushërira që keni parë, me siguri do jetë e martuar dhe e lumtur, ndërsa karamelet tregojnë që dëshironi ta bëni jetën me pasion, të ëmbël, siç keni ëndërruar gjithmonë. Këputja e kësaj karameleje, është një lloj xhelozie që keni duke punuar mbi muskujt apo jo. Është e vërtetë që djersiteni shumë, ndërkohë që keni vënë qesen plastike, por ajo është djersë nga sforcimi dhe jo sepse ju janë shkrirë dhjamrat në të vërtetë. Bile, mund të shkrini dhjamë në pjesë të tjera të trupit që nuk i keni të mbështjella dhe pikërisht në bark, aspak. Unë, personalisht, nuk i përdor. Ah, nëse flasim për streçe me shtat të lartë (profesionale sportive) dhe që nuk të shtrëngojnë gjer në atë pikë sa të marrin frymën, do t’jua sugjeroja sepse ju ndihmojnë të krijoni formë të mirë rreth belit, ndërkohë që stërviteni.

Të gjitha këshillat e mësipërme vlejnë nëse ju dëshironi t’i përdorni këta aksesorë si shtesë dhe jo sepse i keni të nevojshëm, për shkak të një problemi shëndetësor për shembull; nëse vuani nga ndonjë dhimbje mesi, ke patur problem me gjurin etj. Atëherë mund të përdorni gjatë të ushtruarit breza apo mbështjellëse profesionale që ju ndihmon të përballoni stërvitjen gjersa të shëroheni. Nuk duhet të përdoren për një kohë të gjatë, sepse trupi mësohet me to dhe në pjesët që janë të mbështjella, muskujt janë më të dobët dhe të brishtë. Ju vetë thoni që ju merret fryma kur përdorni qesen plastike; atëherë përse duhet të vuani kaq shumë? Bëni stërvitje me veshje të përshtatshme dhe lërini muskujt lirshëm, që ta dini se ku po punoni vërtet. ju ndaj kësaj kushërire. Arsyen se pse, e dini vetëm ju. që vëllai juaj ka kaluar një siklet jo shëndetësor në realitet dhe po mundohet nga brenga apo shqetësimi që ka kaluar. Vdekja do të thotë që ka shëndet, do ta kalojë gjithçka dhe do të ketë një fillim të ri. Thika ama nuk është shenjë e mirë. Ai duhet të ketë kujdes nga personat që e rrethojnë se mund të ketë ndonjë grindje që do t’i shkaktojë gjendje të trazuar. Ndoshta e gjithë ëndrra ka lidhje edhe me ju drejtpërsëdrejti, që jeni e shqetësuar për vëllain, por çdo gjë do të jetë kalimtare. Përgatiti faqen: Valbona Vukulaj

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.