Jam me syze, por nuk mund të lexoj

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

dy syve. Kjo situatë është e lindur dhe ka të bëjë me gjatësi të ndryshme që kanë boshtet optike të syve tuaj. Ju nuk më sqaroni në letrën tuaj nëse numrin e keni minus apo plus, por unë mendoj që e keni plus, përderisa keni vështirësi në lexim. Ndërkohë, ju në letrën tuaj nuk më jepni detaje edhe të moshës tuaj, që unë të kuptoj nëse bëhet fjalë për një hypermetropi të hershme vegjëlie, apo tresbiopi fiziologjike e moshës mbi 40 vjeç.

- Gjithsesi, në të gjitha rastet, nuk ka arsye që ju të shihni qartë rreshtin e parë dhe kur filloni të lexoni rreshtin e dytë, të keni vështirësi. Kjo ka të bëjë me faktin që ka ardhur koha të bëni një vizitë të hollësishme okulis- tike dhe të ndërroni xhamat e syzeve, pasi numri juaj është rritur dhe keni nevojë për numër më të madh. Fakti që kur lexoni në dritën e diellit shihni më qartë, është një argument më shumë për mua që më bind se numri juaj i syve është rritur dhe keni nevojë për rritje numri e ndërrim xhami. Jeni i mirëpritur tek Optika Union, te kryqëzimi i 21 dhjetorit, për një vizitë. meve radiologjike dhe të feçeve për të përjashtuar sëmundje të tjera të aparatit tretës siç janë koliti ulceroz M. KRON, tumoret e zorrëve, sëmundja e tiroides etj. Ndërsa fryrja e barkut ndodh për shkak të gastritit, por edhe për shkaqe të tjera si kolopatia (kolitet që njihen në popull që vijnë nga probleme me zorrët), hepatopatitë ( sëmundjet e mëlçisë), kolecistiti kalkuloz (infeksioni i fshikëzës së tëmthit). Gastritet dallohen nëpërmjet diagnozës, ekzaminimit ekografik që përjashton problemet e mëlçisë dhe të tëmthit. Trajtimi i këtyre shqetësimeve bëhet pasi nxirret diagnoza e zaktë. Por, duhet të dini që ndonjëherë edhe dieta ushqimore e gabuar ndikon në shfaqjen e këtyre Dr. Albana Duni, Dr. Valdete Malaj, Poliklinika

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.