Kam probleme me barkun

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

sëmundje funksionale e zorrëve apo organike, nëse e gjitha kjo vjen nga stomaku etj. Ka shumë shkaqe që çojnë në shfaqjen e këtyre problemeve. Në disa raste shihet një lidhje kohore pikërisht midis episodeve të dhimbjeve të barkut dhe stresit, emocioneve etj. Gjithashtu, në infeksionet e zorrëve pothuajse 30 % e të sëmurëve që kalojnë një gastroenterokolit bakterial zhvillojnë shenja të SZI- së (Sëmundja e Zorrës së Irrituar). Më të predispozuar janë gratë dhe njerëzit që bëjnë një jetë stresante.

- Kjo përgjithësisht është një sëmundje kronike, shenjat e së cilës janë ato që paraqisni ju, dhimbje të barkut të cilat janë në formë krizash me ndërprerje. Këto dhimbje janë zakonisht në kuadratet e poshtme të barkut dhe nuk ndodhin natën. I sëmuri ka ndryshime të frekuencës së jashtëqitjes e cila mund të jetë diarre ose konstipacion. Diagnoza e këtyre sëmundjeve është subjektive, e bazuar në profilin e krahasimit e të përjashtimit të sëmundjeve të tjera. I sëmuri duhet t’u nënshtrohet një sërë ekzamini- Gastro-hepatologe: Qendrore Tirane Ortoped: Dr. Muharrem Ferhati Cel 0682232890 Reumatolog Dr. Fatos Hoxha, Poliklinika Qendrore Specialist HIV/AIDS/IST Dr Memo Boci Cel 069 22 97071 Psikopediatër: Selami Deraj, Poliklinika Qendrore Endokrinologe: Luftime Brukaj, Poliklinika Qendrore Infeksioniste Dr. Alma Hoxhaj PQ Tiranë Stomatologe, Anisa Nasto: Adresa: Stacioni i Trenit Rr. Karl Gega, Tiranë 0692392662. Bujar Pernaska, Dr. i Shkencave Mjekësore, - Poliklinika Qendrore Tirane.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.