Pse janë kaq të dhunshëm burrat tanë?

Intervista - - POSTA -

kull. Duhet të jesh e bukur apo pak e lëvizur që të gjesh vend pune.

- Nëse do të shkonit jashtë shtetit, edhe pse jeni me 2 mastera, do të punonit si pastruese apo punë të rëndomtë vetëm që të ikni nga Shqipëria? Besa.

- Edhe unë kam bërë mastera e dy universitete, por sot punoj babysiter në një familje zvicerane dhe marr rrogë shumë më të mirë se në Shqipëri. Do të

Forumi njëri-tjetrit...Forumi njëri-tjetrit...

- Po pse na harxhoni kohën kur i keni bërë te gjitha veprimet vetë? Ç’hyjmë ne ketu ne këte mes? Po çfarë turpi jeni, ti ke zënë dashnor, ke bërë gjithçka dhe del e thua. Po sytë t’i nxjerrshin ishalla, se gratë janë bërë më kurva se çupat! Po ik moj e degjeneruar mbase të merr dashnori moj, mjerë kalamajtë për ju. Një mesazh kam për të gjithë ju: Nëse nuk jeni të zotë të jetoni me një burrë, dilni në semafor e mos u martoni të merrni në qafë foshnjet dhe t’i lini rrugëve, apo t’i rrisni me edukatë të keqe. Sepse ju, bërthama e familjes po e degjeneroni këtë botë.

- O baxhellë, po s’ke turp që shkruan këtu dhe burrin e paske loqe se nuk qenka burrë ai se të ishte vërtetë burrë do të kishte varur që në momentin që mori vesh për tradhtinë, kaq kisha unë.

– Nuk e di se çfarë quan gabim ti moj “zonjë”, por ti si qëndrove si jo me atë burrë, fëmijët tuaj do

- Në radhë të parë duhet të reagojë shoqëria, pastaj të vijnë organet shtetërore dhe më kryesorja, organizatat në mbrojtje të gruas. A marrin informacione këto organizata pranë gjykatave sa gra janë me urdhër mbrojtjeje dhe çfarë ndihme u kanë dhënë?

- Në qoftë se do me u ba kriminel, lus Zotin të mos shoh ndonjë nga vajzat e mia në video kështu, po nuk e di ç’do të bëja...

- Unë mendoj se faj kanë femrat që kanë frikë t’i denoncojnë ose më keq akoma, heshtin për mos qëndruar vetëm, pa asnjë të ardhur, për hir të fëmijëve. Këta që ushtrojnë dhunë janë legena se gjejnë punoja edhe pastruese dhe e kam bërë sigurisht. Puna e ndershme është nder, moj vajzë. Pastaj, mos prit të të hapin vend në zyrë sapo të shkosh diku. - Kur të gjejë punë do të lidhesha me të, meqë qenka kaq njeri pozitiv. Më për- quhen gjithmonë “e bija ose i biri i bushtrës”. Nuk mendove ti për këtë që është më e rëndësishme se egoja jote?! Mua po më vika keq për fëmijët dhe familjen tënde, por për ty veçse neveri kam, asnjë ndjenjë tjetër.

- Dëgjo, oj goce, unë kam mendimin tim: Në radhë të parë kur s’e doje këtë njeri, mos të kishe bërë fëmijë. E dyta, më mirë të ishte ndarë sesa ta tradhtoje me një tjetër. Po si ti dhe yt shoq jeni pa moral në fillim shikojeni fëmijët dhe pastaj qejfi që ke bërë ti me atë tjetrin sesa me tët shoq. E treta mos e vrit shumë mendjen se dhe ai s’e ka lënë me kaq. Edhe ai, kur ti e tradhtoje, ka shkuar me tjetër se çdo gjë shikohet mos kujto se janë të gjithë budallenj. Dhe kur ti nuk ishe e lumtur me të, bëje sikur ishe e lumtur sa për sy e faqe. Këtë e bënte edhe yt shoq me ty. Pra, të dy jeni fajtorë në këtë jetë. Po mirë mblidheni mendjen dhe shikoni fëmijët se ata s’kanë faj e ata erdhën në saje të fryteve të të dyve.

- Po derisa e ke tradhtuar burrin, pty, është e kotë lidhja bashkëshortore, tani problemi ku qëndron që të ngushëllojmë për burrin dhe të themi bravo për dashnorin?!

- Buka po u thye nuk ngjitet më se rrugëdalje tjetër veç ndarjes nuk ke. Është injorant nëse ai të mban akoma. - Atë që prishin të rriturit, fëmijët nuk e rregullojnë dot kurrë. - Ik me vrap e pa e kthy kokën mbrapa, i ke humbur vlerat edhe si grua, dhe si nënë, mos nxirr justifikim fëmijët. Nuk ke moral për t’i edukuar ata. - Të gjithë gabojmë. femra të pambrojtura, gjejnë dhe bëjnë.

- Ishte shumë e turpshme, kafshërore, nuk gjej dot fjalë ta përshkruaj kur pashë atë video. Ishte barbarizem dhe nuk meriton të jetë baba. Duhej dikush ta ndalonte dhe t’i jepte dru që ta shikonte ç’do të thotë të hash dru. Vaftë në djall.

– Dhunë ka gjithandej nëpër botë, edhe në USA, apo Evropë, por ama ligji është në vend për këtë arsye, i mbron persona të tillë. Shqipëria duhet të fillojë të zbatojë ligjet që janë në fuqi. Por këtu edhe ata policat rrinë dhe bëjnë sehir. Duhet një ndryshim rrënjësor në këtë vend.

- Mendimi im është që në Shqipëri nuk ekziston ligji fare, prandaj ndodhin këto gjëra, dhunohen gra dhe vajza. Shoqatat janë fallco, përfitojnë për vete. para nuk do lidhesha, jo për gjë, por edhe atij do t’i bëja nder ta refuzoja sepse do të stresohej me mua pastaj nga mungesa e lekut, ose kur t’i paguaja unë kafet, gjithmonë nëse nuk është interesaxhi.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.