Bëhen operacion veshët?

Intervista - - POSTA -

- Jam një djalë që dua të bëj operacion plastik veshët, sepse i kam shumë llapushë. A bëhen këtu në Shqipëri dhe sa lekë kushton ky operacion? Faleminderit.

- I nderuar lexues, sigurisht që edhe në Shqipëri ka plot klinika që e kryejnë këtë lloj operacioni me sukses, por nuk e dimë se çfarë çmimi ka kjo proce- e androgjeneve. Ndërsa medikamenti metformin që përdoret për mjekimin e diabetit tip 2, duke ulur vlerat e insulinës, përmirëson ovulacionin dhe sjell rregullim të ciklit menstrual. Në të njëjtën kohë ajo ngadalëson përparimin e diabetit tip 2 dhe ndihmon në rënien në peshë. Për të nxitur ovulacionin mund të përdoren clomid i vetëm, clomid me metformin apo gontatropina FSH dhe LH. Për të rregulluar rritjen e qimeve mund të përdoren kontraceptivë oralë të shoqëruar ose jo me spironokakton. Për përdorim lokal në fytyrë mund të përdoret krem durë, sepse kjo varet edhe nga rasti juaj konkret. Duhet t’i kontaktoni vetë klinikat, të kunsultoheni për problemin tuaj dhe t’i pyesni për çmimet. Mjafton të futeni në internet në Google, kërkoni “operacione plastike në Tiranë” dhe ju dalin një numër i konsiderueshëm i klinikave private ose shtetërore që e kryejnë këtë lloj ndërhyrjeje estetike. Eflornithine. Ndërhyrja kirurgjikale me laparoskopi bëhet për djegien e gjithë folikujve në sipërfaqen e vezores për të nxitur ovulacionin.

- Së fundmi duhet të mbani nën kontroll peshën trupore, duke shtuar aktivitetin fizik dhe duke përmirësuar mënyrën e ushqyerjes, duke ulur yndyrnat, të merrni karbohidrate komplekse (drithëra, makarona me miell të plotë, bollgur, oriz të errët dhe fasule). Duhet të kufizoni përdorimin e lëngjeve të frutave, ëmbëlsirave, akulloreve, byreqeve dhe petullave. Përgatiti faqen: Valbona VUKULAJ Dr. Petrit Stafa, otorino- laringolog, Poliklinika Qendrore Tiranë Albana Lufi, Dr. e Shkencave Mjekèsore – dermatologe, Klinika Dermatologjike dhe Estetike DermoVita, Rr. Hoxha Tahsim pall. 60.1 kati II, 200 m. mbi sheshin Avni Rustemi. Tel. 0694061001, 0664061001. Dr. Mehmet Rrodhe Patolog (Citolog), Poliklinika Qendrore Tirane, cel. 0682411250. Dr. Edlira Elezaj, Gastrohepatologe: nr. 2, 21 Dhjetori. Dr. Kozeta Mustafaraj, obstetriste-gjinekologe, Adresa: Klinika Gjinekologjike GEA, Bulevardi zogu i I, pallati 53, hyrja 3, kati i dyte. Cel . 0682313410 Poliklinika e Specialiteteve

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.