STACIONE METROJE QË U NGJAJNË MUZEVE!

Intervista - - TURIZEM -

Francezët kanë një shprehje: Metro, punë, gjumë! Kështu, udhëtimi i përditshëm me metro kthehet në një rutinë të mërzitshme, por nganjëherë këto stacione metrosh janë vepra të vërteta arti, ose muze të nëndheshme, që të kënaqin syrin. Artistë, arkitektë dhe dizenjues me famë kanë zbukuruar korridoret dhe stacionet e metrove të Napolit, Stokholmit, Kievit, apo Moskës, për t’i kthyer ato në vende që ia vlen t’i shohësh. Si çdo thesar tjetër, edhe ky është i fshehur nën tokë. Ja, 10 stacionet e metrosë më të bukura në botë, për të cilat ia vlen udhëtimi nën tokë çdo mëngjes... në linjën Zamoskvoretskaia të metrosë moskovite. Emrin e ka marrë në homazh të poetit sovjetik, Vladimir Majakovski. Kubetë e tavanit janë zbukuruar me figurat e drapër dhe çekanit, ndërsa kolonat janë të veshura me çelik. Pa dyshim, është stacioni i metrosë i preferuar i moskovitëve.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.