5. Stacioni La Formosa Boulevard, Tajvan

Intervista - - TURIZEM -

Ky stacion metroje i qytetit Kaohsiung është inaguruar në vitin 2008 dhe përbën veprën prej xhami më të madhe në botë, “Dome of light” (Kubeja e dritës), të artistit italian Narcisus Kualiata. Është e përbërë nga 4500 panele xhami, të cilat tregojnë historinë e jetës njerëzore nëpërmjet katër elementeve: Tokës, Ujit, Dritës dhe Zjarrit. shumëngjyrësh, dizenjot e tavanit të realizuara nga artistë portugezë do t’i mbushin me një dritë plot gjallëri.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.