Kam rënë në dashuri me një tjetër...

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Jam një vajzë. Para një viti u lidha me një djalë dhe rashë në dashuri me të, edhe pse me thënë të drejtën, ishte tip shumë i vështirë. Më pas ai u largua jashtë shtetit dhe lidhja jonë nuk mori asnjë drejtim, sado që ai më thoshte ta prisja. Largësia bëri që të kishim shumë përplasje mes njëri-tjetrit dhe ai tregohej gjithnjë e më i ashpër. I thoja se lidhja jonë duhet të merrte një drejtim, ta bënim zyrtare që të shkoja tek ai, por e anashkalonte këtë temë. Ndërkohë, unë dilja shpesh me një shokun tim. Ai më shprehu ndjenjat dhe më ka ndenjur shumë afër këto kohë. Ai është shumë i dashur dhe më kupton në shumë drejtime. Me sa kuptoj, kam rënë në dashuri me të, sepse më bën të ndihem shumë mirë, por tani nuk e di se çfarë të bëj, sepse kam edhe të dashurin i cili është jashtë, pavarësisht se me atë kontaktoj shumë rrallë dhe më duket sikur më ka lënë pas dore. Si mendoni ju, a është dashuri kjo që kam për këtë djalin e dytë, shokun që kam njohur tani? Jam shumë konfuze dhe dua të lidhem me djalin që më rri pranë, por kur mendoj se i kam premtuar të dashurit tim që kam jashtë, ndihem keq. Jam në një situatë që nuk di si ta zgjidh, ndaj pres një përgjigje nga ju, psikologe. Faleminderit.

Borana Marku, psikologe: - E nderuar vajzë, do ta nis përgjigjen e letrës sime me një shprehje në të cilën besoj se do ta gjeni veten shumë mirë: “Nëse jeni në dyshim se cilin prej dy djemve dashuroni, zgjidhni gjithmonë të dytin, sepse po ta donit vërtet të parin, nuk do binit kurrë në dashuri me të dytin!”. Besoj se e kuptuat shprehjen. E kuptoj situatën tuaj dhe më vjen keq t’ju them që janë të rralla rastet e çifteve në distancë që përfundojnë bashkë. Sigurisht, ka edhe përjashtime. Ka çifte që pikërisht distanca i bashkon më shumë dhe ka të tjerë që i ndan përfundimisht. Duke u nisur nga letra, kuptoj që i dashuri juaj është tip i vështirë dhe i pavendosur në lidhje me ju. Ju keni patur një lidhje prej një viti tashmë, ndaj edhe ai duhet të kishte marrë një vendim gjer tani. Mendoj se ai po ju mban zvarrë pas vetes duke mos ju dhënë mundësinë as juve që të vazhdoni jetën. Nuk do të zgjatem shumë, por këshilla ime në këtë rast është që ta hidhni ju hapin e para dhe të ndaheni prej tij. Thuajani troç, ose të bëheni bashkë përgjithnjë ose të ndaheni dhe t’i uroni njëri-tjetrit gjithë të mirat. Përderisa ai nuk ka marrë një vendim gjer tani, mendoj se duhet t’i jepni një shans djalit të dytë për të cilin flisni me fjalë pozitive. Përveç kësaj, ai ju qëndron afër, ndaj jepini përparësi djalit për të cilin edhe ndieni, sepse kjo duket që është ndjenja juaj e vërtetë. Për djalin e parë ju vret thjesht ndërgjegjja dhe ndiheni si në faj, por mos u ndieni e tillë, sepse nuk është faji juaj. Ai e kishte vetë në dorë që t’ju mbante afër qoftë dhe në largësi, por nuk ka ditur ta bëjë. Ndaj, vajzë e dashur, vazhdo përpara dhe hidhe pas të kaluarën. Të uroj shumë fat. Në ditarin e tij, para se të nisej, ai kishte shkruar: “Ekziston një pabarazi e tmerrshme ndërmjet teprimeve të jetës sonë dhe varfërisë që na rrethon. Unë s’kam fuqi ta zhduk këtë pabarazi... Këtu qëndron edhe karakteri tragjik i jetës sime. Vërej njerëz jo të pasur, por që ndihmojnë shumë të tjerët dhe janë të parët për bamirësi. As pasuria dhe as varfëria nuk duhet të na pengojnë për të pasur mendime fisnike e për të qenë sa më të dobishëm”.

Ç’të të them tjetër? Është një temë e pafund që e meriton të paktën një libër.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.