10. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Intervista - - TEST -

Megjithëse studiuesit thonë se duhen bërë ende studime në këtë drejtim, faktet tregojnë se pirja me masë në moshë të rritur mund të të ndihmojë të mbrohesh nga sëmundjet e trurit më vonë. Megjithatë, rezultatet e studimeve kanë qenë të përziera. Dy studime thanë se vetëm vera e kishte këtë efekt mbrojtës, ndërsa tipet e tjera të alkoolit mund të shtojnë rrezikun e këtyre sëmundjeve. Ashtu siç përmendëm më lart, këto efekte pozitive i bashkangjiten vetëm një pirjeje me masë dhe jo pirjes me shumicë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.