6 vendet e rrezikshme që u shndërruan në oaze paqeje

Intervista - - TURIZEM -

Egjipti, Parisi dhe Mali. Këto tre vende e tregojnë më së miri brishtësinë e destinacioneve turistike përballë terrorizmit dhe luftërave. Qershorin e kaluar, 30 turistë britanikë qenë viktima të terrorizmit në resortin tunizian të Susës. Ata u vranë nga një xhihadist me urrejtje në zemër dhe kallashnikov në dorë. Sulmet mizore dëmtojnë edhe turizmin e vendeve të goditura, gjë që është pjesë e qëllimit të terroristëve. Nga ana tjetër, ka vende të cilat dikur ishin të rrezikshme dhe fusha betejash, por sot nuk janë më, bile janë kthyer në oaze paqeje në këto kohë të turbullta. Me to duam t’ju prezantojmë...

tuar afro 2 milionë jetë njerëzish. Sot, në vend të parë të listës së gjërave që duhen bërë në Pnom Pen, siti TripAdvisor ka vënë Qendrën e Gjenocidit, Choeung Ek, ndjekur nga Muzeu i Gjenocidit Tuol Sleng. ka kërkuar falje. Dhe nga fundi i shekullit, shumë të tjerë vdiqën gjatë një lufte pavarësie nga Afrika e Jugut, që zgjati për afro çerek shekulli.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.