5. Nikaragua

Intervista - - TURIZEM -

Në vitet ’60, ‘70 dhe ‘80, sipas një teorie dominoje që mbizotëronte në Uashington, një valë revolucioni kërcënonte kufirin jugor amerikan. Për pasojë, CIA krijoi opozitën e revolucionit sandinist, duke zgjatur luftën gjakatare. Kjo luftë mori fund pas një çerek shekulli, në 1990-ën. Turistët e parë zbuluan se mund të bëheshin milionerë në monedhën vendase, për vetëm 1 $. Sot, sipas shoqërisë turistike të specializuar, Journey Latin America: “Nikaragua është vendi më i sigurt i Amerikës Qendrore”. Shoqëria ka lançuar Turin e Grupit Familjar në Nikaragua, ku turistët vizitojnë dunat me rërë vullkanike, plazhet më të bukura të Paqësorit dhe shkojnë nga njëra pemë në tjetrën duke rrëshqitur nëpër një tel. Kryeqyteti i keqtrajtuar, Managua, duket ende si vend bombardimesh masive, por ky ka qenë rezultat i tërmetit të vitit 1972.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.