6. Kolumbia

Intervista - - TURIZEM -

Sipas FCO (Foreign&Commonvvealth Office): “Grupe ilegale të armatosura dhe grupe të tjera kriminale janë përfshirë masivisht në tregtinë e drogës dhe krime serioze, përfshi rrëmbimin e fëmijëve (për arsye politike dhe për të kërkuar shpërblim), pastrimin e parave dhe rrjetet e zhvatjes së parave dhe të prostitucionit”.

Dakord, kombi më i larmishëm i Amerikës së Jugut përballet me më shumë probleme se të tjerët, megjithatë, krahasuar me gjysmëshekullin e fundit, jeta në pjesën më të madhe të vendit është e sigurt. Edhe numri i rrëmbimeve në kryeqytetin Bogota është pakësuar nga niveli i tij më i lartë i pesë vetëve në ditë. Është nënshkruar kohët e fundit një marrëveshjeje paqeje mes presidentit Huan Manuel Santos dhe liderit të grupit të rebelëve, Fark dhe kjo pritet ta qetësojë shumë situatën në të gjithë vendin.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.