4. Namibia

Intervista - - TURIZEM -

Lexuesit e sofistikuar të revistës “Vvandelust” e votuan vitin e kaluar këtë ish-koloni gjermane si vendin më të mirë në botë. Në kohën e kolonisë vendi quhej Deutsch-Sudvvestafrika (Gjermania e Afrikës Jugperëndimore). Kryeredaktori i revistës, Lin Hju, thotë: “Ky vend ka një infrastrukturë të shkëlqyer të ofron shumë gjëra dhe aventura të shumta. Përveç kësaj, banorët e vendit e vlerësojnë jetën e egër, ndaj Namibia është i vetmi shtet në botë ku numri i rinocerontëve, elefantëve dhe luanëve është në rritje”. Nën qiejt e pamatë afrikanë, nga toka e tharë prej mijëra vjetësh nxirren disa nga mineralet më të çmuara të planetit. Në fillim të shekullit të 20-të, dhjetëra mijëra vetë vdiqën gjatë një fushate spastrimi etnik, për të cilin qeveria gjermane tani

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.