Si ta rifitoj formën e mirë fizike pas lindjes?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Ju lutem, më thoni disa mënyra si të dobësohem, sepse kam marrë shumë kile gjatë shtatzanisë. Ka dy muaj që kam lindur, por vazhdoj të jem e shëndoshë. Doja disa këshilla se si të dobësohem, sepse nuk po bie dot në peshë.

Mario, instruktor: E nderuar zonjë, së pari, i uroj shëndet e jetëgjatësi bebushit tuaj. E dyta nuk duhet të shqetësoheni, sepse ju keni vetëm dy muaj që keni lindur dhe është ende shumë shpejt për të rifituar fizikun që kishit para se të ngeleshit shtatzënë. Ndoshta ju vetë edhe para se të ngelnit shtatzënë keni qenë pak e shëndetshme, ndaj është nor-

-

male të keni marrë edhe ato shumë kile që mendoni gjatë shtatzanisë.

- Së pari, kini durim dhe mendoni për fëmijën tuaj. Sipas një statistike, një femre që ka lindur, i duhen për të rifituar fizikun e mëparshëm, po aq muaj sa e ka mbajtur bebin në bark. Ndaj po ju them të qetësoheni dhe të filloni gradualisht me regjim ushqimor dhe pse jo në momente apo kudo tjetër. Ndiheni si e pasigurt në gjithçka. Vonesa tregon frikë nga ndryshimet dhe në të njëjtën kohë, tregon se ndieni që koha po kalon dhe nuk po arrini të përmbushni dëshirat tuaja. Vajza e tezes në ëndërr ju përfaqëson juve në realitet, frikë që keni nga ndryshimet apo hedhjen e hapave përpara. të lira të bëni pak vrap ose të regjistroheni në një palestër. Juve si fillim ju duhet të bëni të paktën 30 minuta vrap ose ecje për të rënë nga pesha gradualisht pa ndikuar te shëndeti juaj apo edhe i fëmijës. Me siguri, ju e ushqeni me gji fëmijën tuaj, ndaj tani duhet të mendoni për dy, jo më vetëm për veten. Është shumë e rëndësishme të dini që rënia në peshë graduale është më e shëndetshme dhe jep rezultate më pozitive sesa rëniet dras- tike, ndaj regjistrohuni në një palestër dhe bëni vetëm kardio 3 muajt e parë pa u sforcuar. 30 minuta kardio në ditë po gjetët kohë t’i bëni jeni në rregull dhe do të shikoni rezultate që në muajin e parë. Kuptohet, kjo gjë duhet të shoqërohet edhe me regjim ushqimor. Nuk po themi të mbani dietë sepse keni për të ushqyer edhe një fëmijë, por regjimi ka të bëjë me uljen e brumërave, sheqernave dhe të ushqyerin e shëndetshëm. ditësh, por sikur ishte person tjetër, jo motra ime. Pres një shpjegim nga ana juaj. - Nuk duhet të shqetësoheni, sepse në thelb, ëndrra tregon që do të hidhni pas krahëve diçka të vjetër, një brengë apo një shqetësim dhe do të rifilloni diçka të re. Motra ka jetë të gjatë dhe ju, për shqetësimet që keni në realitet, duhet të flisni patjetër me të, sepse keni nevojë për praninë e saj. Mos e mbani gjithçka për vete; tregojini edhe asaj çfarë ju mundon dhe do ta shikoni që do të ndiheni më e çliruar. bërtisja dhe kisha frikë të ngrihesha. Ai personi më thoshte “nuk të kafshon” dhe qeshte me frikën time. Nëse mundeni, ma shpjegoni këtë ëndërr, ju lutem. - Gjarpri, në shumicën e rasteve, përfaqëson anën tuaj erotike. Ky person që e keni parë ose dikush i ngjashëm me të, ka dëshira erotike ndaj jush. Ju keni marrë një propozim të tillë për marrëdhënie, por keni frikë t’i futeni jetës intime. Nëse ky person është i dashuri juaj dhe ju jeni në një moshë madhore e të pjekur, nuk keni pse të keni frikë. Gjithmonë nëse e ndieni, edhe ju duhet ta hidhni këtë hap, por jo me imponim. Ju keni frikë, por edhe dëshirë në të njëjtën kohë. Bëni atë çfarë ndjeni. Ëndrra tregon që nuk ka asgjë për t’u frikësuar. Përgatiti faqen: Valbona Vukulaj

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.