A mjekohen nodujt e tiroides?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

hen edhe me sy të lirë, por ka raste që madhësia e tyre nuk është edhe aq e madhe. Ndaj, në raste të tilla, është e nevojshme të bëhen ekzaminime klinike, si për shembull: prekja ose palpimi i gjëndrës tiroide dhe akoma më mirë do të ishte kryerja e ekografisë së saj, e cila jep një rezultat më të qartë rreth tyre, siç është edhe pozicionimi i këtyre nodujve nëse ka të tillë. Çdo person që dyshon që ka të tilla duhet të kontaktojë mjekun endokrinolog dhe t’u nënshtrohet ekzaminimeve, siç është matja e niveleve hormonale të gjëndrës tiroide, skanimi i saj me lëndë radioaktive etj.

- Përsa i përket pyetjes tjetër, se si mund t’i dallojmë nëse janë apo jo kancerogjene, është tepër e vështirë që të bëjmë analiza dhe statistika se cili tip noduli ka formë apo paraqet rrezikshmëri të lartë për malinjitet. Duhet ekzaminuar e sqaruar se ndryshimet në madhësi të nodujve mund të parashikojnë malinjizim, ndaj sipas studimeve, ka një Gastro-hepatologe: Qendrore Tirane Ortoped: Dr. Muharrem Ferhati Cel 0682232890 Reumatolog Dr. Fatos Hoxha, Poliklinika Qendrore Specialist HIV/AIDS/IST Dr Memo Boci Cel 069 22 97071 Psikopediatër: Selami Deraj, Poliklinika Qendrore Endokrinologe: Luftime Brukaj, Poliklinika Qendrore Infeksioniste Dr. Alma Hoxhaj PQ Tiranë Stomatologe, Anisa Nasto: Adresa: Stacioni i Trenit Rr. Karl Gega, Tiranë 0692392662. Bujar Pernaska, Dr. i Shkencave Mjekësore, - Poliklinika Qendrore Tirane. Dr. Albana Duni, Dr. Valdete Malaj, Poliklinika

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.