Më kruhet vazhdimisht

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Doktor Evi, kam një problem me organet gjenitale. Kam kruarje në fillim të organit tim, si dhe në pjesën e fundit ku lidhet me pjesën e jashtëqitjes. Aq shumë më kruhet saqë më bie edhe lëkura, sepse acarohet. Ju lutem, më thoni, si të veproj? Çfarë problemi është ky?

Dr. Evi Dani, seksologandrolog: - Një nga sëmundjet dermatologjike të organeve seksuale është edhe dermatiti mykotik. Në pjesët e trupit ku lëkura formon palë, si në sqetulla, në zonën mes gishtërinjve, në rojnë më mirë kremin fotombrojtës me SPF 30. Përdoreni kremin 30 minuta para daljes në diell dhe përsëriteni çdo 3 orë. Pasi keni përdorur kremin fotombrojtës, mos përdorni produkt tjetër kozmetik mbi të (pudër ose krem pudër). Në kohën e plazhit, përdorni kremrat kundra diellit sa herë që dilni nga deti, duke e shpëlarë me parë fytyrën me ujë, pasi uji i kripur le- pjesën e organeve seksuale ngjitur me kofshën, krijohet një lëngështim dhe një terren shumë i përshtatshëm për zhvillimin e infeksioneve mykotike. - Pacienti ndien se e ka të skuqur atë zonë, bile ndonjëherë me kufij të qartë dhe ka kruajtje të vazhdueshme, ndoshta edhe me një aromë jo të këndshme. Po qe se nuk mjekohen, këto infeksione mund të bëhen edhe kronike dhe mjekimi i tyre, vështirësohet. Megjithatë, mjekimi është shumë i thjeshtë e pa shumë shpenzime. Mjafton solucioni antiseptik dhe pomada antimykotike për një periudhë, maksimumi, një javë dhe shërimi është pothuajse i sigurt. Konsultohuni me mjekun dhe s’keni pse të rrini në një gjendje të tillë prej dy muajsh, kur mjekimi është shumë i thjeshtë. jon që rrezet e diellit të depërtojnë më lehtë në lëkurë, duke bërë të mundur shfaqjen e njollave kafe. Mos haroni gjithashtu të përdorni syze, pse jo edhe në periudhën e dimrit, duke parandaluar shfaqjen e rrudhave të diellit, por edhe të njollave kafe në zonën rreth syve. Përgatiti faqen: Valbona VUKULAJ Dr. Petrit Stafa, otorino- laringolog, Poliklinika Qendrore Tiranë Albana Lufi, Dr. e Shkencave Mjekèsore – dermatologe, Klinika Dermatologjike dhe Estetike DermoVita, Rr. Hoxha Tahsim pall. 60.1 kati II, 200 m. mbi sheshin Avni Rustemi. Tel. 0694061001, 0664061001. Dr. Mehmet Rrodhe Patolog (Citolog), Poliklinika Qendrore Tirane, cel. 0682411250. Dr. Edlira Elezaj, Gastrohepatologe: nr. 2, 21 Dhjetori. Dr. Kozeta Mustafaraj, obstetriste-gjinekologe, Adresa: Klinika Gjinekologjike GEA, Bulevardi zogu i I, pallati 53, hyrja 3, kati i dyte. Cel . 0682313410 Poliklinika e Specialiteteve

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.