Si do të jemi të padukshëm në të ardhmen?

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Inxhinierët kanë zhvilluar një “lëkurë elektronike”, që përdor radhë mikroskopike prej metali të lëngshëm për ta fshehur një objekt nga sytë e mprehtë të radarit. Grupi i shkencëtarëve duan të provojnë idenë që valët elektromagnetike e ndoshta edhe drita, mund të “fshihet” me këtë lloj teknologjie. gjalpë në një tenxhere e pastaj hidheni në një tas. Shtoni sheqer dhe përziejeni. Lereni të ftohet e pastaj shtojini vezët dhe niseshtenë. Përziejeni mirë dhe hidheni në një tavë të lyer me gjalpë, ose të veshur me letër furre. Vëreni në furrë për 15 deri 20 minuta. Prisni derisa të ftohet dhe pastaj hiqeni nga tava, përndryshe keku ka rrezik të çahet dhe çokollata e shkrirë që ka brenda, do të rrjedhë jashtë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.