E dini që mund të prodhoni lavë në oborrin tuaj?

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Po, mund të prodhoni lavë në oborrin tuaj... nëse keni zhavorr dhe një furrë me induksion magnetik. Shkencëtarët e Universitetit të Bafalosë, që duan të vrojtojnë se çfarë ndodh kur lava prek ujin, kanë filluar ta prodhojnë vetë lavën që u duhet për eksperimente. Ndërveprimi mes lavës dhe ujit mund të shkaktojë shpërthime dhe formacione shkëmbore, reaksione që ndodhin shpesh në natyrë, por që ende nuk janë kuptuar nga shkencëtarët. Kjo eksperiencë do të na mësojë përse këto dy substanca disa herë krijojnë shpërthime dhe herë të tjera, jo.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.