Asfalt me pleh derri

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

Një zëvendësues i ri për naftën vjen nga një burim i paimagjinueshëm: plehu i derrit! Rezulton se plehu i derrit është veçanërisht i pasur me vajra që janë shumë të ngjashme me naftën. Megjithëse këto vajra nuk mund të përdoren për të bërë benzinë, ato mund të shërbejnë për prodhimin e asfaltit. Në këtë mënyrë, shkencëtarët kanë krijuar tashmë një substancë te prodhuar nga jashtëqitjet e derrit, që mund të përdoret për të bërë asfalt. Me një çmim prej 56 centësh për katër litra, kjo substancë e re është më e lirë se nafta dhe, deri më tani, ajo ka dalë pozitive ndaj testimeve.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.