A është alzhaimeri pjesë e procesit të plakjes?

Intervista - - TEST -

1. Sëmundja e alzhaimerit dhe ajo e budallallepsjes (demenca) janë e njëjta gjë.

a. E vërtetë b. Gënjeshtër

2. Vera e kuqe dhe lëngu i rrushit mund ta përmirësojnë alzhaimerin.

a. E vërtetë b. Gënjeshtër

3. Cili nga faktorët e mëposhtëm shton rrezikun e alzhaimerit?

a. Mosha b. Gatimi i ushqimeve në enë alumini. c. Vaksinat kundër gripit.

4. Nëse njëri nga prindërit tuaj vuan nga alzhaimeri, edhe ju rrezikoheni prej tij.

a. E vërtetë b. Gënjeshtër

5. Kur fillon alzhaimeri?

a. Brenda një viti nga humbja e kujtesës. b. Afro 5 vjet para humbjes së kujtesës. c. 20 vjet ose më shumë para humbjes së kujtesës.

6. Sa gjasë keni të sëmureni nga alzhaimeri nëse jeni 85 vjeç?

a. 50% b. 75% c. 99-100%

7. Çfarë e mbron më shumë trurin?

a. Mësimi i një mjeshtërie të re. b. Bërja e fjalëkryqit çdo mëngjes. c. Një lojë kompjuterike për trurin.

8. Kush shpenzon më shumë për t’u kujdesur për një të sëmurë me alzhaimer?

a. Ata që jetojnë me të. b. Ata që jetojnë larg tij.

9. Të sëmurët me alzhaimer kanë gjasa të vdesin më herët se ata që nuk janë të prekur prej tij.

a. E vërtetë b. Gënjeshtër

10. Një në sa të moshuar mbi 65 vjeç janë të sëmurë me alzhaimer?

a. Një në 5 të moshuar b. Një në 7 të moshuar c. Një në 9 të moshuar

Përgjigjet

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.