4. Përgjigjja e saktë është b-ja.

Intervista - - TEST -

Janë më pak se 5% rastet kur sëmundja trashëgohet. Megjithatë, gjenet luajnë një rol. Nëse keni një prind, ose vëlla/ motër me alzhaimer, rrezikoheni më shumë. Kjo është diçka që nuk mund ta ndryshoni, por studimet tregojnë se ka disa gjëra që mund t’i bëni që të ulni mundësitë për t’u sëmurur prej saj. Këto përfshijnë një peshë të shëndetshme, ngrënien në mënyrë të shëndetshme, sportin dhe kujdesin për zemrën, si edhe kontrollin e diabetit, nëse vuani prej tij. Një jetë shoqërore aktive ( takimi me miqtë e të afërmit dhe zhvillimi i aktiviteteve jashtë shtëpisë), gjithashtu, mund ta ulin rrezikun. Edhe shtimi i kulturës mund të ndikojë pozitivisht.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.