10. Përgjigjja e saktë është c-ja

Intervista - - TEST -

Vetëm në SHBA ka mbi 5.4 milionë amerikanë të sëmurë me alzhaimer, ndër të cilët, 5.2 milionë janë mbi 65 vjeç dhe afro 200 mijë vetë janë nën 65 vjeç. Pra, një në nëntë të moshuar mbi 65 vjeç është i sëmurë me alzhaimer. Ky numër do të vijë në rritje në vitet që vijnë, për shkak të plakjes së popullsisë. Deri në vitin 2050, numri i njerëzve 65 vjeç e lart me alzhaimer mund të trefishohet dhe nga 5.2 milionë, të arrijë në 13.8 milionë nëse nuk bëhet ndonjë zbulim mjekësor që të bëjë parandalimin ose trajtimin e sëmundjes.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.