5. Përgjigjja e saktë është c-ja

Intervista - - TEST -

Përsëritja e vetvetes, humbja e rrugës dhe mjegullimet e të menduarit, tregojnë se procesi i alzhaimerit ka filluar tashmë të veprojë në tru. Studiuesit besojnë së sëmundja mund të fillojë të shkaktojë ndryshime psikologjike vite, ose dekada para se të shfaqen simptomat. Është normale të harrosh një takim, por problem është kur harron shumë, ose harron evenimente të rëndësishme, ose ku je. Është normale të mos gjesh çelësat, por jonormale është kur i vë çelësat në një vend të pazakontë, si në sobë, ose akuzon partnerin/ en se i ka marrë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.