1. Përgjigjja e saktë është b-ja.

Intervista - - TEST -

Demenca është një term i gjerë për një grup simptomash, që do të thotë se keni probleme me të mësuarit dhe kujtesën. Sëmundja e alzhaimerit është vetëm një formë e demencës, ajo që haset edhe më shpesh, në 6080% të rasteve. Tipe të tjera janë demenca vaskulare, frontotemporale dhe sëmundja e Parkinsonit. Simptoma të demencës japin edhe efektet dytërsore të drogës, dëmtimet në tru, depresioni dhe alkoolizmi. Simptomat mund të përmirësohen kur trajtohen këto probleme.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.